L’URBANISME DELS PROPERS VINT ANYS

Els propers dies 21, 22 i 23 d’Octubre de 2011 es celebren a Borriol les XVI Jornades Culturals a La Plana de l’Arc. Entre els actes de les jornades, es presentarà la comunicació titulada “L’URBANISME DELS PROPERS VINT ANYS. La importància de Borriol dins del context de La Plana de L’Arc”, que tracta d’apropar al públic general l’urbanisme que ens espera durant els propers anys. En les següents linies podem trobar el resum de la comunicació.

Passada una dècada de frenètic desenvolupament socioeconòmic i urbanístic, els nostres territoris tenen ara l’oportunitat d’agafar oxigen i planificar-se per a que properes intervencions antròpiques intenten ser més respectuoses amb el medi físic sobre el qual s’assenten.
 
La localitat de Borriol, mecanisme de ròtula entre els paisatges de verds horts de la Plana de Castelló i el secà de la Plana de l’Arc, ha sofert en els últims anys una explosió demogràfica mai abans vista i les expectatives pareixen apuntar a que aquest municipi continuarà augmentant la seua importància amb l’entrada en funcionament de l’aeroport de Castelló i la dinamització dels espais rurals i industrials de l’interior, gràcies a l’eix infrastructural que suposa l’autovia CV-10.
 
La seua proximitat amb la capital de província, permet a Borriol beneficiar-se dels avantatges que suposa formar part de l’Àrea Metropolitana de Castelló, però cal tenir especial compte en no perdre l’essència de poble d’interior, amb identitat pròpia, ple d’història i tradicions. Aquesta comunicació tractarà d’aclarir quins poden ser els camins a seguir perquè, tant Borriol, com la resta de la Plana de l’Arc, prenguen una fulla de ruta comú perquè el seu desenvolupament durant els propers vint anys no hipoteque la salut d’un territori amb destacables recursos ambientals, culturals i patrimonials.
 
 
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s